Leuk dat je hier komt lezen.

vrijdag 8 april 2011

Stent

Afgelopen week zijn we met Casper eerst terug geweest naar het ziekenhuis voor een Echo. Hij had een dikke bobbel in zijn lies gekregen en daar willen ze dan altijd even naar kijken. Het kan namelijk een ader zijn die op één plaats aan het uitzetten is. Maar dat was niet het geval. Het komt door de enorme bloeduitstorting die hij heeft gekregen na de behandeling van de Cardioloog. Dus dat moet vanzelf weer weggaan. Hij mocht wel gelijk een week eerder op nacontrole komen bij de Cardio. Dus dat was wel fijn.
Daar hoorden we dan het genetisch bepaald is. En dat zijn Cholesterol wel goed is maar voor mensen met een hart en vaat ziekte willen ze die altijd lager hebben. Dus heeft hij toch daarvoor medicijnen gekregen. Hij krijgt al snel een stent geplaatst en wel op donderdag 14 April. Tot die tijd kreeg hij het advies om gewoon lekker thuis te blijven en zich te gedragen als een jeugdige bejaarde! Dus dat doet hij nu...ahum.
Wel fijn dat een arts dat nog even zegt, want hij is gewoon al die tijd naar zijn werk gegaan. En dat was dus echt niet de bedoeling. Maar goed, nu is hij wel een paar weken thuis. En we hopen dat de stent gelijk goed resultaat gaat geven.
Gelukkig heeft ieder mens twee liezen en gaan ze het nu via zijn andere lies doen. Want de rechter moet nog even bij komen van de eerste behandeling.
Zo zijn jullie ook weer op de hoogte.

2 opmerkingen:

Joke Vermanen zei

En dat genetische... betekend dat ook dat het erfelijk is?

de Ruijter zei

Ja dat het dus komt doordat het genetisch bepaald is door zijn moeder.