Leuk dat je hier komt lezen.

maandag 6 augustus 2012

Afvallen enzo.....

Ja, afvallen! De zoveelste poging zal ik maar zeggen.
Maar nu doen er twee dochters mee en die zullen me vast enorm steunen en ik hun natuurlijk.
Maar het zal er echt van moeten komen.
Ik heb dus de behandeling van mijn ader gehad, en daarna zou ik dus steunkousen aan moeten. Die zijn ook opgemeten en ik heb er dus drie dagen mee gelopen! Daarna ging het echt niet meer. Ik liep de hele dag met kramp in mijn voeten. En er was dus niet mee te lopen. De arts vind dat het wel zal moeten want ik heb oedeem in mijn beide benen. Maar ja, als je dan door de kramp niet meer kunt lopen is er geen andere optie dan in ieder geval te zorgen dat je gaat afvallen. Reden 1!
Ik heb een te hoog cholesterol en daar inmiddels een aantal medicijnen voor ingenomen. Ook mijn eetgewoonte aangepast naar spul wat je cholesterol zou kunnen verlagen. De medicijnen zijn geen succes, ik ben toch wel van de instelling: als ik zieker wordt van de bijwerkingen van de medicijnen dan neem ik ze niet in. En ja, dan blijft er dus weinig over. Dus dat is Reden 2!
Dan heb ik diabetes. En ook daar ben ik al meer dan een jaar mee aan het dokteren om de juiste medicijnen te krijgen, maar ook hier nog geen succes. Van de ene wordt ik stront misselijk en van de andere krijg ik het benauwd, en ben ik na enige lichte inspanning de rest van de dag beroerd.
Inmiddels ook al 5 soorten gehad en niets geeft enige verlichting. Dus dat is Reden 3!
Dan is er nog de hoge bloeddruk die ik heb. Nu vind ik het nogal meevallen, maar het is te hoog. vooral de onderdruk. Maar niet schrikbarend zal ik maar zeggen. Dus dat is dan Reden 4!
En ja, het zal ook wel makkelijker wezen om in kleren te komen die leuk staan. Nu naai ik tegenwoordig weer veel zelf, maar het lijkt me best wel weer eens lekker om gewoon naar de winkel te kunnen om kleren te kopen. En om weer eens gewoon in een rok te kunnen.
Al met al genoeg reden om te zorgen dat er een aantal kilo,s vanaf gaan.|Ik voeg er maar gelijk de foto,s bij zodat we weten waar we het over hebben. Zoiets als: gelijk maar met de billen bloot.

Niet zo veel hoor het valt wel mee : tenminste 40! Dat is dus best veel.
En hoe ga ik dan nu doen. Joke zag op internet een man die veel van dezelfde klachten had als ik en die door middel van een sap dieet heel veel is afgevallen en een gezond lijf heeft gekregen. Die dus van alle klachten af is. http://www.fatsickandnearlydead.com/  is de desbetreffende man. Na veel erover gelezen te hebben , lijkt dit voor mij de manier. Afgelopen week heb ik me al een gedeelte aan sap gehouden. Zo heb ik de hele week overdag geen koekjes, koffie, of iets anders gegeten dan fruit en sap gedronken. En het resultaat was wel dat er nu - 4,5 kilo is. En ik heb gemerkt dat als ik overdag mij er aan houd en dan s,avonds gewoon mee ga eten met de rest ik daar dus enorm moe van wordt. Ik moet dan eerst een kwartier slapen. En val dan ook gewoon om van de slaap. Ook ben ik dan de rest van de avond erg moe. Daaraan kan ik merken dat ik inderdaad geen brood, aardappels of ander soort koolhydraten verdraag. Daarom ga ik deze week beginnen om helemaal mij te houden aan het dieet van deze man. En dan eens kijken hoe ik mij ga voelen. En wat dan over aan aantal weken de cijfertjes van een bloedonderzoek gaan zeggen.
Ik ben dus vorige week al wat begonnen. Maar schrijf als gewicht het begin van deze week op.
Vanmorgen woog ik: 120,7 kilo. Is mijn buikomtrek 132 cm en mijn bovenbeen was 68 cm.
Over een week zullen we eens kijken hoe het er dan voorstaat.
Met Casper gaat het tegenwoordig ook steeds beter. Hij is gestopt met allerlei medicijnen. De cardioloog zei dat hij gelijk met alles kon stoppen maar dat was een beetje te rigoureus. Want toen kreeg hij weer hele hoge bloeddruk en dan bedoel ik echt hele hoge bloeddruk. Hij was er ziek van. Toen weer naar de huisarts en daar heeft dan opnieuw de bloeddruk verlagende medicijnen gekregen. En nu kan hij zelfs al weer fietsen op een gewone fiets zonder trapondersteuning. Hij gaat in Dordrecht dus elke avond (twee) een stuk fietsen. En als hij hier is, kan hij lekker in de tuin werken zonder al te veel belemmeringen te merken. Kijk dat zijn goede berichten!
Hij werkt inmiddels ook weer volledig en doet dat dan drie dagen in Rotterdam en één dag hier in Appeltjesbos. En vrijdag is hij vrij door zijn leeftijdsverlof wat hij heeft.
Dan gaat hij dus maandag morgen met de trein naar Rotterdam, Anneke zet hem in Zwolle op de trein, en woensdag neemt Anneke hem weer mee terug vanaf station Zwolle. En is hij weer hier. Dus het is dan maar twee avonden dat hij er niet is. En dat is goed te doen. (Kan ik twee nachten goed slapen.......... ;-)

1 opmerking:

Joke Vermanen zei

We gaan ervoor, kom op we gaan ervoor.
Ik zie het wel zitte dus we gaan ervoor, we gaan ervoor!
Dus.. Ik zal nog even een motiverende foto sturen ;)