Leuk dat je hier komt lezen.

zaterdag 15 december 2012

Ik weet het niet dus er is niets aan de hand.

Je zult denken waar gaat dit over? Maar inmiddels zijn we een aantal maanden verder. En zijn we nog maar weer eens bevestigd in ons idee over artsen. Reguliere artsen dan wel te verstaan. Artsen die een hekel hebben aan het alternatieve in de geneeskunde. Die dat dan ook gewoon moeten spuien naar jou. Je wordt bedonderd, en ik geloof dat er iemand belazerd wordt zijn opmerkingen die wij geregeld horen. Maar nu eens iets over de gewone artsen. En dan mogen jullie beslissen door wie wij nu bedonderd worden.
1. De huisarts die zegt dat ik een spiertje verrekt heb aan mijn been, en waarvan al na een dag blijkt dat ik wel degelijk gelijk had en er een flinke ontsteking zit. Waar ik dus drie maanden zoet mee was. Maar het was een verrekt spiertje! Kon geen ontsteking zijn.......
2. De dermatoloog die schrikt en alles uit de kast lijkt te halen. Want sjonge dat is toch wel ernstig. Hoe moet dat nu opgelost worden....en na enige tijd is de wond dicht en heb ik een oedeem in mijn benen en dat is niet mooi....nee nee, daar moet een kous om heen. Om beide benen worden er van die dwangbuizen aangemeten en die moet ik aan doen want het is zeer ernstig. Ja ja, ik doe dat dan ook trouw. Want je moet artsen die het kunnen weten tenslotte vertrouwen. Ja, en dan blijk ik dus door die kousen een enorme kramp in mijn voeten te krijgen. Dus uiteindelijk blijven proberen maar het is geen optie. Terug naar de arts die het kan weten. En die gaat lachen en zegt: nee, hoor dat kan niet!
Maar goed hij wil het dan wel even uitproberen en doet mij de kous aan. Gelukkig was mijn voet gehoorzaam en schoot binnen 5 minuten in een kramp. Dus toch waar! Sjonge je mag me wel gelijk geloven hoor..... Tja en wat nu? Nu weet je wat zegt de arts die het kan weten: ik knip die voeten er gewoon af! Prachtig idee toch? En ja hoor, zo gezegd zo gedaan. Voeten er af geknipt en de kousen konden weer aan. Op mijn: maar is dat wel slim? Want dan kunnen ze in mijn been gaan snijden toch? Nee, hoor onzin! Dat kan niet. Maar helaas, dat kan dus wel.
De oedeem zakte naar onder de afgeknipte kous en ging in mijn enkel zich lekker ophopen, en ja, de rand sneed in mijn been en ik kreeg daar een scherpe rand die zeer deed. Niet mee te lopen of leven. Dus kous weer uit en terug naar de arts die het kan weten.
En ja hoor, jullie snappen het al: dat kan niet dat het gaat snijden! Maar ik probeer het wel. En sjonge ik had weer gelijk. Dus geen optie en kousen in de prullenbak gegooid. Door hem! Hij zou er eens over nadenken wat een oplossing zou kunnen zijn.....terug komen dus.
En ik kwam terug, het was tenslotte ernstig die oedeem..... en dat wil je niet. Daar moet wat aan gedaan worden....zei de arts die het kan weten. Op mijn vraag of lymfedrainage een idee was schoot hij in de lach. En zei: dat is zo een onzin, dat is pure geldklopperij.....dus ja dat kan geen optie zijn.
Bij terug komst kregen we weer het volgende: waarom heeft u de kousen niet aan? Die snijden toch in mijn enkel? Nee, dat kan niet! Kijk want je ;bla bla, bla. Maar toch doen ze dat! Zeg ik opstandig!
En ja hij wilde dat dan eerst wel even zien dus heb je de kousen bij je? Neehe, die heeft u zelf weggegooid de vorige keer toen ik er was! Weggegooid? Wie: Ik? Dat is onzin!
Dan niet. Maar ze snijden en ik kan ze niet aan. En nu? Niets! Helemaal niets. Blijkbaar is ineens de ernstige oedeem niet meer ernstig want het is klaar. Ik hoef niet meer terug te komen. Dus wie is er nu een kwakzalver? Wie doet er een geldklopperij? Dat is toch zeker de reguliere arts!
3. Ik heb al een aantal jaren problemen met het zien. s,Avonds zie ik zeker minder. Dan kan ik soms niet meer lezen wat er op het scherm van de pc staat. En ook tv kijken is lastig. Ook overdag is alles wat waziger. Dus je zou denken dat is op te lossen. Maar niets is minder waar. Er zijn foto,s gemaakt, Ogen gedruppeld en bekeken, en gekeken of de sterkte nog goed is. Maar zoals de oogarts gisteren zei: uw ogen zijn prima in orde u kunt voor 100% zien! Ik vind het wel wat armoedig als 100% wazig is maar volgens hem is er niets aan de hand. Hoe het dan komt dat ik toch niet kan lezen, de muziek voor mij net een krentebrood lijken, ik vaak op de pc niet kan lezen wat er staat, ik ook geen boeken kan lezen omdat er dan alleen een klein gedeelte scherp te krijgen is, en ik daarvoor toch echt een beetje schuin moet kijken wil ik het kunnen lezen, daar denkt die arts niet over na. Het is goed dus niets aan het handje.. zou je denken. Logisch toch dat mensen naar alternatieve geneeswijze gaan als de z.g.n. artsen die het zouden moeten weten het niet weten en gewoon doen alsof je zit te liegen. Je eigenlijk belachelijk maken! Maar dat noemen ze geen geldklopperij. Ik denk dat er veel geld weggegooid wordt aan artsen die het zouden moeten weten maar het toch niet weten. Die meer denken aan: hoe kom ik deze dag weer door dan aan: hoe kan ik deze persoon helpen.
Ik kan mijn lijstje nog veel langer maken maar laat ik dat maar niet doen. Eén ding hebben al die zgn. geneesheren gemeen: ik weet het niet dus er is niets aan de hand!

2 opmerkingen:

Joke Vermanen zei

Dat is het probleem met die kwakzalvers van een reguliere artsen. Ze hebben een specialisme geleerd en dus in dat hokje blijven ze en verder kijken ze niet. En dan moet ik die rare dr. House gelijk geven, die gaat door tot hij het weet. Hij mag een hork wezen in de omgang ik heb dan toch liever een hork die het oplost dan een aardige kwakzalver.
Want zachte heelemesters maken stinkende wonden.

de Ruijter zei

Ja en zo is het maar net. Alleen waar vinden we hier een House????